livstilsbloggen inom skönhet, hem och annat roligt

Allt om skönhet, hem och hälsa

Få bättre självförtroende

Få bättre självförtroende

Ett bättre självförtroende är ett steg mot bättre välmående

Vi vet att man inte alltid kan vara på topp och dagarna går upp och ned. Det gör det inte bättre ifall att ditt självförtroende blir sargat och ditt humör blir sämre. Det finns olika sätt att få sig själv att må bättre och med det få ett bättre självförtroende.

Det kan vara genom att ta en tur ut i skogen, att göra en behandling som får oss att känna oss fina eller vad det än kan vara. Så länge som det ger dig en positiv känsla och en starkare känsla om dig själv och vad du gör. Det kommer att ge dig ett bättre självförtroende, var så säker.

battre-sjalvfortroende-2021

Börja träna och ät rätt

Ett sätt att öka och få bättre självförtroende är genom att börja träna. Träning ger oss kraft och energi att prestera, vilket gör att vi orkar mer. Det kommer att boosta ditt självförtroende och du kommer att känna hur grym du är och vad mycket du klarar av.

Det är faktiskt lika viktigt att du äter bra och äter och dricker det du behöver för att klara av din träning. Storleken på mat som varje individ behöver beror helt på på ålder, rutin, vikt och vilken nivå de är på. Hur mycket kalorier som du gör dig av med beror inte i första hand på vilken typ av träning du gör, utan även på intensiteten och längden på din träning.

Kolhydrater som exempelvis socker och olika stärkelser bryts ner av kroppen till glukos, som dina muskler omvandlar till energi. Överblivna kolhydrater lagras som glykogen i kroppen och släpps ut när du är i behov av det. Det är faktiskt samma ämne som ger den energi som du behöver för träning som är påfrestande och för att stärka din uthållighet. Vanliga kolhydrater är mörkt bröd och spannmål.

Förutom detta, så är det viktigt att även addera protein till din huvudmåltid eftersom proteinet får dig att absorbera kolhydrater. Utöver dessa två, så är det viktigt att du har fett i din måltid. Olika produkter med låg fetthalt och kalkon eller liknande kött ger det fett som dina muskler är i behov av. Ett av de många sätt att få till en suverän diet som passar din typ av träning, är att få till en kombination av varje ämne i var och en av dina måltider.

Om du vill äta en hälsosam frukost, drick en bärdryck eller ät havregryn med fullkorn i, kött med låg fetthalt. Som mellanmål, så kan menyn vara en smörgås med ägg, kyckling eller lax på fullkornsbröd, ihop med frukt till exempel. Det går att äta proteinbars, men ersätt inte dina måltider med det för det kan ge motsatt effekt och det kan skada både dig själv och din träning.

battre-sjalvfortroende-2021

Gör dig fin – Få bättre självförtroende

Visst är det så att vi kan stärka oss själva och boosta vårt självförtroende genom att se över hur vi ser ut och vad vi har på oss. Testa på att klä dig i något som du själv tycker är riktigt snyggt och känn skillnaden. Köp några riktigt bra produkter inom hårvård och fixa till ditt hår och känn känslan av att det här är riktigt bra.

Det är de enkla vägarna som många gånger är de som hjälper oss framåt. För att få ett bättre självförtroende behöver du tänka över vad det är som tar dig framåt och maximera de sakerna för att hjälpa dig att lyfta dig själv.

Hitta din kreativitet i saker som gör dig glad och ger dig energi. Få hjälp här med att hitta energin igen, då den kommit lite vilse. allthingsbright.se/6-tips-om-kreativitet

Testa på några av dessa tips och känn hur du växer tillsammans med ditt förbättrade självförtroende.

Läs mer i vårt senaste inlägg här.

Back to top