livstilsbloggen inom skönhet, hem och annat roligt

Allt om skönhet, hem och hälsa

Holistisk hälsa

Holistisk hälsa

Behandlingar och tips för att främja holistisk hälsa

Välmående och hälsa är två faktorer som är väldigt viktiga i dagens samhälle. Fler och fler letar efter sätt och behandlingar som hjälper dem att främja holistisk hälsa och få mer energi och glädje. Speciellt under vinterhalvåret i Sverige, så är det svårt för många att hitta positivitet eftersom det är mörkt under stora delar av dagarna och i vissa perioder mörker dag som natt.

Mörkret har en väldigt stor påverkan på oss och det är vetenskapligt bevisat att vi människor behöver ljus för att må bättre. Det är därför vi mår som bäst när det är ljust under exempelvis sommaren då det till skillnad från vinterns mörker dygnet runt är varmt och ljust från morgon till kväll. Om det inte regnar vill säga, som tyvärr brukar vara populärt på väderfronten under den svenska sommaren, men det brukar i alla fall vara ljusare och varmare vilket är en liten tröst.

holistisk-halsa-2021

Stort fokus på holistisk hälsa under 2020

Med pandemin Covid-19 som var aktuellt under i princip hela 2020, fokuserades det väldigt mycket på att ta hand om sig själv och det blev mer och mer intresse för holistisk hälsa. Det blev vanligare att ta fokusera på sin hälsa och att träna hemma blev allt mer populärt då gym och träningslokaler stängde ner.

Tillsammans med träningen, så medföljde även en förfrågan om sätt att återhämta sig på bästa sätt efter sin träning och för att ytterligare slå ett slag för holistisk hälsa. Förutom stretchövningar, så växte det fram ett intresse för alternativa behandlingar där du får hjälp av maskiner eller metoder som du få hjälp med att återhämta dig.

Vill du läsa mer om effekterna av Covid-19 i Sverige, så rekommenderar vi att du läser mer på assistansblogg.se som tar upp hur pandemin satte sitt fäste i Sverige under 2020.

holistisk-halsa-2021

Alternativa behandlingar för holistisk hälsa

Vi letar alltid efter nya sätt att ta hand om oss själva och för den som är intresserad av hudvård och holistisk hälsa, så slutar aldrig jakten på att hitta metoder och produkter som hjälper oss att främja vår hälsa. Det finns många genvägar till bättre hälsa och det är genom att göra skönhetsbehandlingar som exempelvis Botox eller fillers på en skönhetsklinik. Om man är ute efter en mer holistisk behandling och en inte allt för ytlig behandling, så finns det olika behandlingar att göra som hjälper din kropp att må bra både på in och utsidan.

Ett av de mer intressanta behandlingar som har varit väldigt populärt runt om i världen och som har nu kommit till Sverige är kryoterapi. Det är en kylbehandling som allt fler kliniker, idrottsföreningar och span intresserar sig och som de väljer att använda sig av. Kryoterapi är en behandling som är anpassningsbar och som kan justeras utefter vilket behov du har. Behandlingen kan användas för hela kroppen och ger kroppen en chock av kyla som gör att blodcirkulationen aktiveras och får din kropp att producera antikroppar.

Är det så att du inte vill behandla hela kroppen med den här behandlingen, så går det bra att använda behandlingen lokalt och endast appliceras på de områden som är i behov av att behandlas. På grund av den här fantastiska anpassningen som är möjlig med behandlingen, så har den blivit väldigt populär inom sport och idrott där det kan uppstå skador och liknande som behöver kylas ner för att kunna behandla. Kryoterapi har även använts för att maximera effekterna av träning, då behandlingen hjälper kroppen att återhämta sig på ett mer främjande vis och kyler ner spända och svullna muskler som är vanligt att ha efter ett intensivt träningspass.

Läs mer från oss i vårt senaste inlägg som du hittar här.

Back to top