livstilsbloggen inom skönhet, hem och annat roligt

Allt om skönhet, hem och hälsa

Badrumsinredning

Badrumsinredning

Hitta rätt badrumsinredning

Badrumsinredning är ofta den detalj man sparar till sist men kan också vara helt avgörande för hur helheten blir. Därför är det värt att tänka till lite extra kring valet av inredning. Att renovera eller bygga ett helt nytt badrum är ofta en stor investering och inte heller något man gör särskilt ofta, därför är det viktigt att få till det bra. 

Det stora utbudet av inredning till badrummet gör att det finns många val att göra. 

Innan du börjar är det värt att fundera kring tre saker:

1. Vad är du nöjd missnöjd med kring ditt befintliga badrum?

2. Hur använder du/ni badrummet, vilka funktioner är viktiga för er?

3. Ska du satsa på att göra det personligt eller tidlöst? Hur länge ska det hålla?

När du besvarat dessa frågor kan du lättare gå vidare och planera kring hur badrummet ska se ut. 

Stil och känsla på din badrumsinredning

Hur vill du att ditt badrum ska se ut? Vilken känsla ska man få när man kommer in i rummet? Ett bra första steg för att samla inspiration är att titta i böcker, tidningar, butiker och på nätet. Försök att hitta några olika material och färger att utgå ifrån och att skapa en röd tråd. Vill du ha en lite mer egen stil utan att badrummet blir utdaterat kan det vara idé att skapa en neutral grund och sedan fylla den med små detaljer gör det unikt. Ett exempel är att välja tvålpump eller textilier som sticker ut från resten av inredningen. På så sätt blir det inte lika stor process att ändra om man skulle tröttna på stilen man valt.  

Förvaring

En annan aspekt som är lätt att glömma bort att tänka till kring är förvaring. Börja med att fundera kring vad som ska förvaras i badrummet. Utifrån detta kan val kring vilken typ av skåp du ska välja och om de ska vara med hyllor eller lådor. Räcker det med badrumsskåp eller behövs det högskåp? Nu är det också en bra tid att börja fundera på organisering av mindre produkter som smink, hud- och hårvårdsprodukter. Idag finns det många smarta förvaringslösningar som till exempel lådinsatser som hjälper till att hålla ordning och reda.

Anpassa badrumsinredning efter rummet

Det är också viktigt att utgå från den yta du har att röra dig med när du planerar din inredning. Mät rummet noga och se till så att den badrumsinredning du väljer står i proportion till rummets storlek. Du vill undvika att det blir för trångt och svårt att röra sig i rummet eller att det blir svårt att komma åt ordentligt när det är dags att städa. Ett tips för att underlätta just städningen är att satsa på vägghängda möbler som kommer upp en bit från golvet. På så sätt blir det enkelt att komma åt och hålla rent även under möblerna. 

Placera eluttagen rätt

Idag använder vi många olika prylar i badrummet som behöver kopplas in eller laddas. Allt från eltandborste, rakapparat till plattång och hårfön. Hur man placerar eluttagen är då bra att fundera på. Behöver uttagen vara i anslutning till en spegel eller vara placerade i ett skåp för att kunna dölja laddningen av tandborsten. 

Lyssnar du på musik medans du dushar eller borstar tänderna? Kolla då in efter en smarta hogtalare

Med god planering kommer du att ha alla förutsättningar att hitta rätt i ditt val av badrumsinredning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top