livstilsbloggen inom skönhet, hem och annat roligt

Allt om skönhet, hem och hälsa

Fillers eller Botox?

Vi reder ut skillnaden mellan fillers och Botox

Ett av de vanligaste frågetecknen inom skönhetsindustrin och besök hos skönhetskliniker är huruvida skillnaden är mellan behandlingen fillers mot behandlingen Botox. Det är väldigt vanligt att personer tror att det är samma sak eller att det är samma sak fast olika behandlingar.

För dig som undrar hur det ligger till, så kan vi berätta för dig att fillers och Botox är två helt skilda behandlingar och produkter. De är båda behandlingar som finns på de flesta skönhetskliniker, men de är två separata behandlingar som används inom olika behandlingsområden.

fillers-eller-botox-2021

Vad är då fillers och vad innebär en behandling med fillers?

Tack vare fillers kan du få ett mer profilerat ansikte och utmärkande drag. De allmänt kända “ankläpparna” eller “duck lips” skapas med behandlingar med fillers. Filler är ett bra sätt för att exempelvis framhäva kindben. Om du har en grop i hakan, så går det att fixa med fillers för att nämna ett vanligt ingrepp.

Biverkningar från din fillerbehandling med exempelvis fillers läppar är vanligtvis att svullnad och irritation är aktuellt. Svullnaden beror helt på hur din kropp reagerar och fillerbehandling, eftersom det är inte ovanligt att det känns som vanligt efter din behandling. Din rodnad och svullnad går ner i takt med att irritationen lägger sig, vilket tar från ett par dagar till veckor beroende på behandling.

Din korrigering med fillers varar i regel 3-12 månader beroende på hur regelbundet du gör fillers. Mer behandlingar skapar längre varaktighet för exempelvis utfyllnad av haka och beroende på din kroppstyp bryts dina fillers ner i sin egen takt. För ett lyckat resultat väger konsultationen in som du gör i början med din behandlare för att diskutera hur du vill exempelvis forma din haka och vad som är möjligt ur behandlarens expertis kring behandling med fillers.

fillers-eller-botox-2021

Vad är då Botox och vad innebär en behandling med Botox?

Botox är även en behandling som är hälsofrämjande och problemlösande för kroppen. Botox är hjälpande mot huvudvärk och migrän och för att skapa lugn i överspända muskler. Botox i pannan ger effekt direkt i musklerna i pannan och din glabella, som området mellan dina ögonbryn kallas, slappnar av och du spänner inte pannan lika mycket, vilket har bevisats kan skapa migrän.

Det finns många muskler i ansiktet och när du använder ena sidan av ansiktet påverkas resten av ansiktet. Det kan vara när du exempelvis spänner käken eller när du behöver kisa med ögonen som resulterar i linjer i pannan eller rynkig panna. Botulinumtoxin, mer känt som Botox, är skapat för att skapa avslappning i dina spända muskler och för att ge volym och ge ett lyft till hela ditt ansikte.

Botoxinjicering används vanligtvis till ansiktet för att behandla olika områden och dess muskulatur, men är även användbart för behandling av exempelvis problem med svettningar i armhålor. Effekten och resultatet varierar från person till person beroende på hur mottaglig din hud och kropp är mot botoxinjektionen. För att se full effekt av din behandling med botox, så kan det ta ungefär 10 dagar innan du ser slutresultatet.

Din botox behandling varar mellan 3-6 månader och behåller sin elasticitet och förstärks mer för varje behandling som du gör. Med regelbundna injektioner av botox, så stärker du ditt behandlade område och du kommer att få ett slutresultat som varar längre än vad exempelvis en enda injektion skulle göra.

Som du förstår är behandlingarna väldigt lika, men trots det så är de två helt separata behandlingar. Det är viktigt att veta skillnaden för dig som är intresserad att göra en behandling av antingen fillers eller Botox.

Vill du läsa mer om behandlingar och skönhetskliniker? Då rekommenderar vi vårt senaste inlägg här.

Back to top