livstilsbloggen inom skönhet, hem och annat roligt

Allt om skönhet, hem och hälsa

Varför Botox?

Vad är fördelarna med att göra behandling med Botox

En av de vanligaste skönhetsbehandlingar är behandlingar som är gjorda med Botox. Botox är till för att mjuka upp din spända muskulatur och för att skapa volym och ge ett lyft till förslappad hud. Ingrepp med botox används främst till ansiktet för att behandla olika områden och musklerna vi har där, men är även användbart för behandling av exempelvis svett i armhålor. Med exempelvis botox i pannan, det används när du vill åtgärda en rynka mellan ögonbrynen, få bort arga rynkan eller vill dölja andra rynkor i pannan.

Dina muskler i ansiktet hör ihop och när du använder ena sidan av ansiktet påverkas resten av ansiktet. Det kan vara när du exempelvis spänner käken eller när du behöver kisa med ögonen som resulterar i linjer i pannan eller rynkig panna. Behandlingar med botox motverkar hängiga ögonlock, gummy smile och du kan bli smalare i ansiktet till exempel. Botulinumtoxin är inte endast för skönhet, det är även en behandling som är hälsofrämjande och problemlösande för kroppen.

Botox är bra mot huvudvärk och migrän och för att vårda överspända muskler. När du behandlar med botox i pannan lugnar du musklerna i pannan och din glabella, även kallat argrynkan, slappnar av och du spänner inte pannan lika mycket, vilket skapar migrän.

varfor-botox-2021

Vad kostar en sån här behandling?

Beroende på storleken av område som du vill behandla och vilken typ av behandling som du vill göra med botox varierar priserna. Exempelvis om du vill behandla botox för kråksparkar, arga rynkan eller markeringar av din käke för att nämna några förslag på områdena som klinikerna kan behandla. Ett fullständigt pris ges under din konsultation med din behandlare som du träffar innan injiceringen.

Tillsammans kommer ni fram till vilket område du vill ha behandling med botox, om du gjort behandlingen innan eller om det är första gången med botoxbehandling. Det är under vår konsultation som våra legitimerade behandlare ger sin perspektiv angående vilken behandling som resulterar i ett naturligt och passande utseende för dig.

Hur ser processen för en sån här typ av behandling ut?

Först av allt kommer du att få fylla i en hälsodeklaration innan din behandling. Sedan har du en kort konsultation tillsammans med din behandlare för att förklara steg för steg, pris och för att besvara om du har några frågor. Även om det är din första behandling eller om du har gjort behandlingar innan, så är det viktigt att du känner dig trygg med behandlarna på kliniken och ett av de stora skälen till konsultationen är för att dessa behandlare ska ge sin åsikt om din behandling.

När det är dags för din behandling, kommer din behandlare att rita ut var injektionerna kommer att göras på din hud. Det är med en tunn nål som de injicerar små mängder botox där det ritats ut markeringar. Injektionen sker genom en snabb behandling och beroende på områdets storlek som ska behandlas är proceduren över på ett par minuter. Beroende på val av område är smärtnivån högre och lägre, men en injicering är vanligtvis relativt smärtfri.

varfor-botox-2021

När märker jag av effekten av min behandling?

Effekten och resultatet varierar från person till person beroende på hur samarbetet är mellan din kropp och behandlingen. För att se full effekt av din botox behandling, så kan det ta upp till två veckor innan du ser slutresultatet. Behandlingen som du har gjort varar mellan 3-6 månader och behåller sin elasticitet och varaktighet mer för varje behandling som du gör. Med kontinuerlig behandling med botox stärker du ditt behandlade område och får en injektion som håller och som varar längre än vad exempelvis en enstaka behandling gör.

Läs mer om behandlingar i vårt senaste inlägg här.

Back to top