livstilsbloggen inom skönhet, hem och annat roligt

Allt om skönhet, hem och hälsa

Åldras med hälsan i behåll – Börja redan idag!

Åldras med hälsan i behåll – Börja redan idag!

Det är inte alls omöjligt att bli gammal med hälsan i behåll.

Du måste bara börja med några goda vanor som du kommer att behålla från och med nu. Ju tidigare vi anammar goda vanor, desto bättre är våra möjligheter att undvika konsekvenserna av dåliga beslut som vi har fattat tidigare. De goda vanorna du har idag hjälper dig att bli gammal imorgon och hålla dig frisk.

Många tror och förstår inte att det som de har gjort tidigare i livet spelar någon stor roll. Men det gör det, allt du tidigare gjort i livet spelar en roll. Det är en naturlig process och gäller för oss alla levande väsen. Så det är viktigt att se till att börja med några goda vanor från och med nu.

Läs vidare och bli inspirerad av hur du håller dig frisk och hälsosam!

Träning är det viktigaste för ett hälsosamt åldrande

Om du vill bli gammal med hälsan i behåll är träning den första goda vanan. Du behöver inte vara en professionell idrottare, men det är viktigt att träna regelbundet. Du kan träna på aerobics, zumba eller prova paddla sup till exempel. Eller så kan du bara gå ut i naturen och springa eller gå. En halvtimme till en timme om dagen räcker.

Vågar du? – Så gör du till och med dig av med din bil – Här kan du läsa mer om vad man ska tänka på om bilen är gammal och ändå ska till skroten: abbilverkstan.se

Kille paddlar Sup

Vill du prova paddla sup tex. kan du läsa mer om det här på: https://stockholm-sup.se/

Träning hjälper dig inte bara att se bättre ut och förbättra din fysiska hälsa.

Det är också mycket användbart för din mentala hälsa. Träning är bra mot stress och hjälper oss att slappna av. Det gör också att kroppen utsöndrar oxytocin, ett hormon som får oss att känna oss lyckligare och mer balanserade.

Bra kost är förstår också viktigt för ett hälsosamt åldrande

Oavsett hur mycket du tar hand om dig själv från utsidan, Är insidan lika viktig – Kom ihåg “Du är vad du äter.” Ät mycket frukt och grönsaker, ät så mycket obearbetad mat som möjligt och laga din egen “snabbmat”, som hemgjorda hamburgare eller pizzor, som är mycket bättre än att köpa halvfabrikat.

Besök gärna denna bloggen jarnsvenskan för hälsosamt kost och träning.

Det är också viktigt att undvika sockerhaltiga drycker

Drick rent vatten i stället. Det betyder naturligtvis inte att man ibland inte kan unna sig själv. Det är också viktigt att leva och njuta av det man trivs med och tycker om. Som tex godis, sockerhaltiga drycker och bearbetade livsmedel… men se till att det blir mer sällan och endast en liten mängd av det.

Om du får intresse för vad du stoppar i dig, kommer du också undvika att i framtiden drabbas av högt kolesterol, diabetes och matintolerans.

Lägg även undan giftiga vanor

Hälsan i behåll - Nej till cigaretter

Giftiga vanor som att röka och dricka alkohol är socialt accepterade. Men de är skadliga för hälsan eftersom de kan orsaka missbruk och leda till allvarliga sjukdomar.

  • Du har säkert hört människor med svår hosta hos någon som har rökt i flera år. Detta kan vara ett tecken på den skada som rökning har gjort på kroppen.
  • Någon som konsumerar mer alkohol än de borde kanske inte är medveten om leverskadan eftersom den inte är lätt att se.
  • Detsamma gäller för vissa livsmedel som vi äter, vars skadliga effekter inte är direkt uppenbara. Men med tiden kan den skadan bli överväldigande.

Vill du åldras hälsosamt – Börja nu!

Så om du vill ha en bra livskvalitet och se till att du kan bli gammal med god hälsa i behåll, så bör du lyssna in din kropp redan idag!

Börja idag med fokus på en hälsosam framtid.

Kort sagt, det viktigaste att tänka på är träning, kost och giftfria vanor.

Här finns mer inspiration att läsa på Elins blogg om livsstil: elinlicious.se

Är du nyfiken på mer om skönhet, läs här!

Olika människor kan ha olika fokus!

Det är förstås olika för alla vad man ska fokusera på. En person vill kanske fokusera på en dålig vana där manupplever att man äter ör mycket fet mat och därför behöver fokusera mer på detta för att förbättra sin hälsa. En annan person kan känna att de inte tränar tillräckligt och behöver fokusera på det för att förbättra sin hälsa.

Har du länge tänkt att du kan vänta lite till innan du börjar ta hand om dig själv?

Att komma i gång är det första och viktigaste steget och kommer att göra stor skillnad. Tänk inte längre, börja idag!

Det viktigaste är att börja redan nu! – Nu kör vi! 🙂

Läs gärna mer intressant inlägg från bloggen: https://emmagranath.se/

Mer intressant läsning finns på: Hälsofrämjandet.se.

Behöver du hjälp med vardagssysslorna? Besök assistansblogg om du behöver hemtjänst eller personlig assistent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top