livstilsbloggen inom skönhet, hem och annat roligt

Allt om skönhet, hem och hälsa

Förenkla flytten

Förenkla flytten

Få hjälp när det är dags för flytten

En flytt kan antingen vara det värsta som finns eller det bästa som finns. Självklart är man glad om man ska flytta till en ny, härlig bostad, men då är det att själva flytten måste bli av med och alla tips att förenkla flytten är välkomna.

“Räddaren i nöden” för mig, under själva nedpackningen av alla prylar, blev en bärbar högtalare som jag fick låna av en kompis. Jag ska förresten själv komma ihåg att hålla utkik efter det på Sonos Black Friday i år, då min kompis hade hittat ett jättebra erbjudande där förra året!

Men när jag skulle flytta för ett tag sedan, så tog jag hjälp av en städfirma för att ta hand om flyttstädning som var ett stort orosmoment för min del. Genom att göra det, så fanns det plötsligt tid för att se över flytten och packandet i mer lugn och ro utan att behöva tänka på all städning.

När stunden är kommen för flytten, så är ett väldigt starkt tips att överlåta flyttstädningen till en städfirma och förflytta allt fokus på att genomföra sin flytt istället för på att hantera sin städning. Att göra en flyttstädning är en av de saker som många kommer på när allt är flyttat och som många gånger är brådskande.

Med en överlämning av sin flyttstädning till de som har lång erfarenhet av flyttstäd så brukar det oftast ge väldigt goda resultat och det märkte jag av själv. Med kraven som medföljer vid ett flyttstäd är det vanligt att utelämna eller förbise någon del på grund utav stress eller kompetensbrist. Genom att jag anlitade hjälp för flyttstädningen, så reducerades riskerna för att flyttstädning skulle bli fel och innebära massa extra arbete.

flytten-2021

Vad innebär då en flyttstädning?

Att flyttstäda är en nödvändighet och är en del av flytten som är väldigt viktig både för den som lämnar och för de nästkommande ägare som skall ta över din bostad. Skälet till ett flyttstäd är för att rensa lokalen på flitigt använda och för att återställa bostaden till ett bra städat skick. När det är fler lokaler till lokalen som exempelvis trädgård är det extra viktigt att ta en extra titt på sin flyttstädning och avsätta tid för att flyttstädningen skall bli så enkel att fullfölja som planerat.


Har du tänkt på att du kan miljöanpassa din flyttstädning – Läs mer om det här!


Vid en flyttstädning är det en rad olika punkter som ingår och som är krav på att genomföras. Flyttstädning är lite mer avancerat än att göra en enkel städning. Flyttstäd är till för att minska risken för en tvist mellan hyresgästerna. Det är rätt mycket som ingår att göra vid ett flyttstäd och ett allt mer uppskattat alternativ är att anlita en städfirma för att utföra flyttstäd.

Gällande en flyttstädning har du, som ovan nämnt, en checklista och det är rekommenderat att följa den för att bibehålla processen och för att utföra bästa möjliga resultat. Vid en flyttstädning ingår alla delar inom städning och för att ge en bild av vad som skall städas och i vilken utsträckning som flyttstäd är följer några exempel här nedan. Exempel av de områden som du bör göra vid en flyttstädning är att dammsuga och våttorka alla ytor, fullständig städning av kök, avfrosta både kyl och frys och rengöra ytorna, våttorka garderober och tvätta persienner.

flytten-2021

Det tillkommer alltid mer saker att göra vid flytten

Om det är en tillhörande uteplats eller balkong skall alla ytor städas och fixas till och ytorna skall lämnas rengjorda. Det här är som tidigare nämnt endast ett urval av alla processer som sker vid en flyttstädning och beroende på vad parterna är överens om blir storleken av flyttstädningen utefter det. Vid beställning av en flyttstädning är det väsentligt att alla parter är överens och att ni har en lista att följa. Det är viktigt att de parter som flyttar ut och flyttar in är tydliga med vad som är inkluderat och att firman som anlitas får ta del av överenskommelsen.

Vill du läsa mer, rekommenderar vi vårt senaste inlägg här.

Back to top