livstilsbloggen inom skönhet, hem och annat roligt

Allt om skönhet, hem och hälsa

Hälsokick med Yoga

Hälsokick med Yoga

Ta en stund för dig själv med yoga

Ibland är det bara skönt att få slappna av och ha lite egentid som vi vet inte alltid är det enklaste att få till. Det kan vara tiden som inte räcker till, viljan som inte finns eller att du inte vet vad du ska göra när du har tid över. Ett sätt är att utöva yoga som är en fantastisk samling av övningar som är ämnade för att ge frid och lugn och faktiskt en del träning.

Meditation är populärt över hela världen och är för många utövare en livsstil. Det är uppskattat av både de yngre och de äldre. Alla har varit nybörjare i början för att sedan utvecklas med olika övningar och positioner och till slut kunna vara del av yoga i grupp, men även utföra yoga hemma. Det är olika från person till person vad yoga betyder för en och yoga för dig kan variera från vad det är för någon annan.

Börja hemma och pröva på rörelser för nybörjare för att se vad alla olika övningar kan utveckla för dig. Är det här något som passar för alla? Meditation och dess övningar är framtagna så att vem som helst ska kunna ta del av yoga och allt därtill. Det är en fantastisk träningsform som kombinerar kondition med fysisk träning och det är bevisat att meditation hjälper människor att stärka balansen mellan kropp och tanke.

En vanlig fråga är vad det är som meditation tillför och vad det är som intresserar folk med träningsformen yoga meditation som tusentals tar del av dagligen världen över. Det finns olika typer av yoga och som har sina egna yogaövningar skapade efter just den yogaformen. Det som gör att yoga meditation är synkroniserad med sina olika delar är att det är en träningsform med liknande kombinationer.

yoga-2021

Testa på olika former av meditation

Yoga innehåller olika grenar och många unika sätt att göra sin meditation på. SUP är en träningsform som blir allt mer uppmärksammad runt om i Sverige och för de som utövar meditation. Det är särskilt för de skandinaviska länderna som paddleboard banar väg för. Med den här träningsformen av traditionell yoga gör att det nästan blir som att utföra yoga på svenska.

Innehållet med positioner och övningar är exakt som i traditionell meditation som utförs på marken, men som nu är på en paddleboard som revolutionerar meditering. SUP finns i olika varianter och med den smarta paddleboard står dörrarna öppna för att utveckla meditation på nya sätt.

Stand Up Paddleboard eller SUP som det förkortas är en träningsform som har blivit allt mer populär världen runt. Paddleboard går tillväga att användaren står på en paddleboard liknande en surfingbräda och paddlar sig framåt med en paddel. Med noga uttänkt form och egenskaper, kan du använda din paddle i de flesta vattentyper och drag. På grund utav detta ges fler möjligheter att bruka din paddelbräda, beroende på vad för typ av vatten som du har din SUP i.

yoga-2021

Vad händer efter träningen?

Meditation kan vara både väldigt intensiv träning och lugn och avslappnad träning. Det finns sätt att efter sin meditation få sin kropp att varva ner på ett speciellt sätt och främja cirkulationen av blodet i kroppen. En kylbehandling är ett perfekt tillägg till din meditation och är en del av din träning som ger dig extra återhämtning och som ger din kropp en extra chans att få återhämta sig på bästa sätt.

Vi har testat och kan bara säga att det är något som passar väldigt bra med den helkroppsträningen som meditation är.

Vill du läsa mer, rekommenderar vi vårt senaste inlägg som du hittar här.

Back to top