livstilsbloggen inom skönhet, hem och annat roligt

Allt om skönhet, hem och hälsa

Kombinera träning och hälsa

Kombinera träning och hälsa

Träning kan hjälpa dig och din hälsa

Här på bloggen, så hittar du skribenter som fokuserar på fitness, mat och holistisk hälsa för att få en balanserad livsstil. För att du ska lyckas med din träning och nå de resultat som du har satt upp, så räcker det inte att lägga all fokus på träningen. Det är minst lika viktigt att du fokuserar på din mat och äter och dricker det du behöver för att förbättra din kost och träning.

Storleken på kost som varje person behöver varierar beroende på ålder, man eller kvinna, längd och aktivitetsnivå. Hur mycket kalorier som du gör dig av med beror inte endast på vilken typ av träning du gör, utan även på träningens intensitet. Det är glykogen som ger den energi som kroppen är i behov av för träning som är påfrestande och långvarig uthållighet. Några bra källor till kolhydrater är mörkt bröd och spannmål.

Förutom detta, så är det viktigt att även addera protein till din kost eftersom det får dig att absorbera kolhydrater. Förutom kolhydrater och protein, så kan du även lägga till fett i din kost. Mjölkprodukter med sänkt fetthalt och protein som är magert ger det fett som dina muskler är i behov av.

traning-och-halsa-2021

Se till att få i dig rätt kost

Ett av de många sätt att få till en maxad diet som passar dig, är att få till en kombination av de olika kategorierna i var och en av dina måltider. För att få till en hälsosam frukost, drick en smoothie eller ät havregryn med fullkorn i, en mejeriprodukt med låg fetthalt. Som mellanmål, så kan det vara en smörgås med avokado, kyckling eller fisk på fullkornsbröd, ihop med exempelvis kolsyrat vatten.

Protein- och energibarer kan vara till hjälp, men skippa inte dina måltider, för det kan ge motsatt effekt och dina organ kommer att ta stryk av det. Inhandla produkter med en viss nivå av protein och vissa kolhydrater, istället för produkter med högt proteininnehåll och hårda kolhydrater. Följ detta och du kommer att maximera din fitness och även maximera dina resultat. Lägg tid för varje måltid och du kommer att märka att det gynnar din träning.

traning-och-halsa-2021

Tänk på alla delar i din träning

En ytterligare faktor som är väldigt viktig när det kommer till en balanserad kost är att du får i dig ordentligt med vätska. Du bör dricka vätska innan, under och efter träningspasset. Under intensiv träning så är det viktigt att dricka vätska så fort du har möjlighet eftersom du kanske inte känner det då, men din kropp behöver få i sig vätskan för att kunna prestera och inte torka ut.

Många väljer att fokusera på att dricka efter sitt motionerande, men det är inte optimalt eftersom kroppen behöver påfyllning före träningen och även när du gör själva träningspasset. Vatten är ett bra val för de flesta aktiviteter och är den bästa vätskan av alla de sorters träningsvätskor som finns ute i träningsvärlden idag. Om du tränar utan paus i en och en halvtimme eller mer, så kan du dra nytta av en sportdryck som innehåller elektrolyter och kolhydrater.

Tänk dock på att sportdrycker är skapade för personer som gör tränar under en längre period. Det är inte helt nödvändigt för en otränad person. Gällande drycker med koffein, så innehåller det väldigt lite vatten. När du dricker kaffe eller andra koffeinhaltiga drycker, så är det rekommenderat att dricka lika mycket vatten. När du tränar på förmiddagen och skippar frukosten, så blir det att använda all din lagrade energi.

För de som föredrar att inte äta frukost före sin motion, ta då en liten bit frukt eller kexchoklad för att din kropp ska kunna använda sig av någon typ av energi utöver den som du redan har i dig.

Vill du läsa mer, rekommenderar vi vårt senaste inlägg här.

Back to top