livstilsbloggen inom skönhet, hem och annat roligt

Allt om skönhet, hem och hälsa

Mer fritid med städhjälp

Mer fritid med städhjälp

Om du använder dig av städhjälp, så får du mer fritid och tid till annat

Det är inte alltid enkelt att varva arbetslivet med att ha energin att städa sitt hem. I dagsläget finns det alternativ till att kunna underlätta städningen om man har möjligheten att kunna använda sig av en städfirma som erbjuder hemstädning. Ur perspektivet att få mer fritid till annat som exempelvis träning, så är städhjälp ett fantastiskt alternativ.

Tjänsten hemstädning är ett bra alternativ för den som vill slippa hemstädning och unna sig att få ett rengjort och städat hem utan att själv behöva göra städningen. Allt fler väljer att beställa hemstädning och det är något som bara fortsätter att växa hela tiden. Anledningen till att så många väljer att använda sig av hemstädning är tack vare rut-avdraget som gör att priset för att använda sig av hemstädning går ner kraftigt i pris.

fritid-2021

Lägg tid på din fritid istället för din städning

Det rekommenderas att komma överens med den utvalda städfirman angående städrutiner och om det är något tillägg som de behöver lägga till eller ha överseende med. Innan städfirman utför sitt arbete, så är det viktigt att parterna har kommit överens om det är något som skall vara undanplockat eller flyttat på innan städning börjar för att städföretagets hemstädning skall få ett bra resultat och att parterna är tillfreds med avtalet.

Gällande de olika momenten och vad som ingår i hemstädning, så finns det riktlinjer att använda sig av och som många av städföretagen arbetar utefter. Dock är varje städfirma unik och hur de arbetar med hemstädning är upp till varje enskild städfirma. Det är därför viktigt att se över hur stort behovet är och vad den specifika städfirman erbjuder för tjänster inom hemstäd.

fritid-2021

Steg för steg mot mer fritid

Innan er hemstädning ska börja är det viktigt att parterna har kommit överens om städfirman betalar för exempelvis material som exempelvis hinkar och plastpåsar. Det finns de städfirmor som erbjuder sig att använda sig av deras städmaterial, men om kunden istället har specifika städmaterial som de vill ska användas vid hemstädning, så är det viktigt att parterna för en dialog för att få ett bra resultat.

Som nämnt ovan är det viktigt att plocka undan saker som står i vägen för er hemstädning om det inte är en del i ert avtal. Det är för att det försvårar arbetet för städfirman att utföra sitt hemstäd om det står saker i vägen. Vid ett hemstäd fokuserar städfirman på att utföra sin städning och att ta hand om ytor som valts ut tillsammans med kunden och inte ta hand om flyttning.

Vad är priset för att få mer fritid?

När det kommer till pris för att utöka din fritid och beställa städhjälp, så varierar priserna beroende på vilken städfirma som anlitas och beroende på ytan som skall rengöras och vilket behov som finns med i beställningen. Väsentligt för att alla parter ska bli nöjda är att vara på det klara om vad det är som skall städas och vad det är som ingår vid ett hemstäd. Se över vilka delmoment som ingår vid en hemstädning för att få det bästa resultatet.

Hemstädning har olika moment som skiljer sig lite beroende på vilken städfirma som du väljer att använda. Momenten är kategoriserade i kök, garderob, öppna golv och liknande och det beror på just vilken städfirma som ni anlitar och hur de utför sin tjänst inom hemstädning.

Gällande vad hemstädning kostar beror på ytan och vad behovet är. Rekommendationen för att få till ett bra samarbete gällande hemstädning är att diskutera med städfirman för att effektivisera och anpassa ert hemstäd.

Vill du läsa mer om livsstil och fritid, då rekommenderar vi att du läser mer i vårt senaste inlägg här.

Back to top